Translate

01-05-09

The day after...


The day after…


Wat een prachtige dag had moeten worden, eindigde in een drama. Apeldoorn en Nederland voelen de dag erna, de gevolgen van de ‘aanslag ‘ die gisteren feestvierend Nederland op zijn kop zette. De koninklijke familie zal beseffen dat zij het doelwit waren van een aanslag, dat het zich ‘ gewoon onder het volk mengen ‘ misschien nooit meer mogelijk zal zijn. Heeft 30 april 2009 een grote ommekeer gebracht in een traditie die Nederland rijk was.
De te betreuren doden, die onverwacht op een zonnige dag werden aangereden door een waanzinnige, een soort van 9/11 actie, iets wat nauwelijks denkbaar was in ons polderland.
Apeldoorn, wordt een pelgrimsoord om te gedenken dat 30 april 2009 een zwarte dag in de Nederlandse geschiedenis zal zijn. Bloemen stromen binnen op de plaats van het onheil, kaarsjes zullen branden ter nagedachtenis van de doden.
Wat een drama! Wat een bizar gegeven.
Natuurlijk denken we, was dit te voorkomen geweest. Ik denk het niet. Het plan van deze onverlaat, heeft niemand kunnen bedenken in het ergste scenario.

De meest wilde verhalen zullen ons weer bereiken, iedereen zal weer speculeren. De dader is vannacht overleden en de ware reden zal hij meenemen in zijn graf.
We kunnen deze ‘aanslag ‘toevoegen aan de lijst van aanslagen op Pim Fortuyn en Theo van Gogh.
Ons rustige polderland is opnieuw opgeschrikt en blijkbaar niet meer zo veilig als we zelf steeds maar willen geloven.
Het drama van Koninginnedag 2009, zal altijd een stempel blijven drukken op een dag van een feestvierend Nederland.

©Maydana 1 mei 2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten