Translate

23-01-10

Limburgse truc!Limburgse truc

Verkeersminister Eurlings heeft een briljant idee gelanceerd, kilometerheffing inclusief kastje! Nu is kilometerheffing al jaren een hot item, maar deze Limburgse schone jongen schijnt opnieuw het wiel te hebben uitgevonden. We gaan betalen voor elke kilometer die we rijden. Er wordt een kastje, dat u overigens moet betalen, in uw heilige koe geplaatst en stiekem kijkt de overheid mee, waar u naar toe gaat. Maandag gaat u naar Amsterdam, dinsdag naar Almelo, en woensdag naar Albert Heyn. Daar betaalt u met uw pinkaart en laat a passant uw Airmiles en Bonuskaart nog even scannen. U rijdt nog even langs Oma en ineens schiet u te binnen dat die paar mooie schoenen, een paar dorpen verder toch wel erg mooi waren, dus rijden maar! Kassa! Met andere woorden drie dagen bent u al bezig ons milieu te vervuilen en de overheid kijkt met u mee. Kassa! Lang leven onze privacy in het open -en bloot land!
Bovendien weten ze precies dat u maar een half uur bij Oma bent geweest, veel te kort voor die oude dame, anderhalf uur bij onze grootgrutter en voor die schoenen heeft u 2 uur nodig gehad. Wat een verspilling, roept de ambtenaar die uw kilometers netjes bijhoudt, om u aan het einde van de maand, de rekening te presenteren. Nu zijn wij Nederlanders een raar volkje, geven gul als er een aardbeving een corrupt eiland teistert, maar zijn bloednijdig als de Haagse Kolonie ons weer centen uit de tuk wil trekken om te rijden met onze heilige koe.

Eurlings het is een stom idee! De files zullen niet verminderen, want ons goederenvervoer gaat gewoon door, heet economie! De prijzen zullen weer stijgen voor consumptiegoederen, de zakenman en andere werknemers zullen toch op tijd op hun werk moeten zijn, dus zal het in file niets schelen. Familiebezoeken zullen misschien wat minder worden in het weekend, want voor de man met de kleine beurs zal de kilometerheffing een obstakel zijn. Maar dan is er geen file! Het is niks en het wordt niks. Politiek spel noemt men dat. Hij legt het ei neer bij de oude fietsenbond.
Maar Eurlings is slim, deze doorgewinterde Limburger. Het probleem ligt nu bij de ANWB en hij laat het afhangen van de enquête onder de leden. Begrijp ik goed, dat deze leden dus gaan uitmaken of wij wel of geen kilometerheffing krijgen! En geloven we desondanks nog in het Eftelingsprookje, dat we geen Bpm en wegenbelasting meer gaan betalen?
Gaat Klink straks onze sigarettenfabrikanten vragen hoeveel een pakje sigaretten moet gaan kosten, om de verstokte roker eindelijk gezond te maken, met aantekeningen van Stivero?
Hoewel stoppen met roken volgens wetenschappers ook niet het ideale is, daar men dan weer meer risico loopt diabetes type 2 te krijgen.

Ineens is Prins Eurlings bereidt naar de Nederlandse automobilist te luisteren. Een nieuwe dimensie in de Haagse Kolonie, het afschuiven van verantwoordelijkheid. Uiteraard met de komst van de verkiezingen. Want kiezen de leden van de ANWB negatief, is Eurlings bereidt zijn plan voor kilometerheffing te laten varen.
Was het misschien toch niet zo een goed plan? Wil Eurlings het echt laten afhangen van de ANWB -leden?
Eurlings heeft lange tijd met zijn eeuwige glimlach ons willen overtuigen van het nut van deze kilometerheffing om files te bestrijden, maar achteraf blijkt zijn briljante idee toch niet zo briljant te zijn, en wordt de oude fietsenbond ingeschakeld om straks vooral geen verantwoordelijkheid meer te moeten nemen voor dit onzalige plan.
Want uw briljante idee, Minister Eurlings, zet geen zoden aan de dijk en beken gewoon als gentleman, dat dit plannetje van u ontstaan is in een moment van verstandsverbijstering.

© Maydana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten