Translate

10-04-10

Fiscus op speurtochtOnze blauwe enveloppen brigade is nog steeds op jacht naar zwart geld. Op jacht of speurtocht is misschien wat teveel credit, want uiteindelijk is de druk die de belasting uitoefent via publicaties, meer een bedreiging als een speurtocht. Waarde zwartgeld eigenaar, u wordt bang gemaakt, maar ook beloond als u opgeeft waar u uw zwarte centjes heeft geparkeerd.
Nu hoor en lees ik overal dat de belastingdienst op speurtocht is, maar ik kan niet anders dan constateren dat deze overheidsinstelling de voorlopig gevonden miljarden op een presenteerblaadje krijgt geserveerd. De belasting is gul en beloond u, doordat u geen boete van 300% moet betalen, indien u netjes komt vertellen dat uw geparkeerde geld zijn intrek heeft gehad in een Belgische, Luxemburgse of Zwitserse Bank. Dat zijn de revenuen van onze EU-status, het bankgeheim is of wordt onder druk opgeheven en uw zwarte centjes worden belast. Maar het heeft ook voordelen; u hoeft niet meer in uw dure cabrio kilometers te vreten met een geheime bergplaats, waar u het zwarte geld moest vervoeren naar een buitenlandse bank. Geen geheimzinnigheid meer, het wordt open en bloot werk en de fiscus is verheugd om de vele miljarden die boven water komen, door u vrijwillig opgegeven. U wachtend op een achterstallige heffing die vandaag of morgen in de brievenbus valt. U krijgt geen straf, maar moet uiteraard wachten op de aanslag van vele jaren dat uw zwarte geld in het buitenland feest heeft gevierd en een hoge rente een mooie aanvulling is geworden op u al bestaande kapitaal. Deze nakomelingen moeten zich nu neerbuigend door de fiscus laten kwellen en verdwijnen in de grote overheidszak.
Nu is er een half miljard bij de fiscus op het bureau beland, maar tevreden zijn onze blauwe enveloppen zeker nog niet, want de jacht op de zeven miljard die ze nog in petto hebben, is geopend en de Jager doet zijn naam eer aan!

Stel dat u een miljoen in België had geparkeerd, en u dit als bange Nederlander aan de fiscus heeft gemeld. Betaald u in eerste instantie 52% inkomstenbelasting, dus iets meer dan de helft bent u al kwijt, maar stel dat uw miljoentje tien jaar tussen de Belgen heeft gelegen, betekent het ook nog eens dat u een naheffing ontvangt over deze jaren.
Mag u uitrekenen wat u over houd. Geen wonder dat u geen boete hoeft te betalen, want gezien alle heffingen. Dus van grootmoedigheid is hier geen sprake.
Het jachtinstinct van onze fiscus is groot en de staatskas meer dan leeg. Het bankgeheim opgeheven. Een druk op de knop en u hele hebben en houwen staat op het beeldscherm.
Ben benieuwd wanneer de andere miljarden boven water komen. Want blijkbaar zijn er nog steeds spijtoptanten.

© Maydana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten