Translate

11-07-10

Inburgeren

Deze column is speciaal voor onze allochtone medeburger, zodat ze weten hoe ze zich hier moeten gedragen. Tenslotte is het langverwachte inburgeringboek uit en kan een ieder zich meester maken van de kunst “Hollander”te zijn.

Echt waar, er staan handige tips in en als een Nederlander zegt dat hij gaat eten, betekent dat voor u opkrassen.
Zorg dat je op je werk altijd iets in je handen hebt, dan wordt je beslist niet lastiggevallen.

Verdiept u elke ochtend in de kranten, het weerbericht en leer vooral alle voetbalclubs uit je hoofd, maar ook de namen van de spelers en hun nationaliteiten, want Nederlanders zijn gefixeerd op land van herkomst. Dus, vergeet nooit waar je vandaan komt.

Dan nog een paar handige tips voor de inburgering, leer zo snel mogelijk bumperkleven en claxonneren, wees agressief als je op de weg bevindt en maak ondertussen zo snel mogelijk wat scheldwoorden en obscene handgebaren eigen. Nederlanders tonen ook graag al hun gebreken op een naaktstrand, maar dat is geen verplichting.
Houdt een agenda bij voor al u afspraken en kom altijd op tijd, behalve in Brabant en Limburg, daar geldt het “Brabantse/Limburgse kwartiertje”en deze bevolkingsgroep zou uitermate verbaasd zijn als u op tijd zou zijn.
Voelt u verplicht de inburgeringtest met elan uit te voeren en vooral hoge cijfers te scoren, bewaar een kopie van de uitslag en zwaai hier regelmatig mee. Want voor dat je het weet krijg je een enkele reis naar uw land van herkomst.
Zeg nooit, nooit: Dat kennen Nederlanders niet, zeg ook niet ik wil hier nooit meer weg of ik ga hier voor altijd weg, ze zouden het als een compliment beschouwen en zo is het niet altijd bedoeld.

In een winkel rustig uw beurt afwachten, ook al kruipen anderen voor, Nederlanders zijn ongeduldig en laten het wachten liever aan iemand anders over.

Dan nog iets…..zoenen doe je alleen als het niet anders kan. Een hand weigeren is ten strengste verboden, ook van minister Verdonck.

Heus het komt wel goed met dat inburgeren.

© Maydana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten