Translate

12-03-12

Roemer"s(rijk)


Zondagavond was het een ‘Kwestie van kiezen”, letterlijk en figuurlijk. RTL4 zond het gelijknamige programma uit, met als hoofdpersoon Emile Roemer. Nu ben ik bepaald geen bewonderaar van deze veel te goed gespeeld – altijd goedlachse – SP-er, zijn onechte brave imago, maar vooral zijn communistische ideeën.

Maurice de Hond verontrustte mij met zijn peiling. Roemer aan het hoofd van onze polder! Mijn God, ik moet er niet aan denken. Stel je voor, Roemer aan het roer van ons polderland, met alle gevolgen van dien. De laatste echte socialistische partij van ons land, met communistische roots. Massahysterie! Goed georganiseerd en vooral geen tegengas. Een uiterst griezelige ontwikkeling.

Riek Nieman en “Kwestie van kiezen.
Ik hoorde Roemer zeggen; ‘Er zit veel bruikbaars in het marxisme! Dat zei hij echt! Gezien hun communistische inslag kan geen enkele partij zich meten met de SP. wat organisatie betreft, nauwkeurig afgestemd op hun ideologie. Tegenspraak wordt niet geduld. De SP-ers die zich wilden ontworstelen aan het strenge regime van de partij, werden als dissidenten beschouwd, en zonder pardon uit de partij gezet. Verbaast u zich hier niet over? Het is de communistische ideologie, die streng wordt gehandhaafd. De onfeilbaarheid van de partij.

Meer dan de helft van hun inkomen vloeit naar de partijkas. Want veelverdieners zijn uitbuiters, kapitalisten en onderdrukken de armen. Hier kan men spreken van een strijd tussen het kapitalisme en socialisme. De kapitaalkrachtigen zijn de kwade genius, lijkt op marxisme! Ze profiteren van de crisis en allerlei andere akkoorden. Natuurlijk zijn het nemen van zulke maatregelen door het huidige kabinet niet populair en velen zijn hierdoor getroffen, maar dit kabinet heeft de crisis niet veroorzaakt en zit opgezadeld met een onzorgvuldig gevoerd huishoudboekje van vele vorige kabinetten. Denkt u niet dat u Sinterklaas persoonlijk in huis haalt als u Roemer het voordeel geeft. Zijn antwoord op het dilemma was duidelijk; zucht naar macht!

- De belastingen zullen immense vormen aannemen, de kinderbijslag gaat omlaag ten nadele van de middenklasse . En dat, beste kiezer zijn de meeste van ons. Roemer zal niet schromen van ons Polderland een tweede Griekenland te maken.

- Boetes zullen worden geïnd naar ratio van inkomen. Voor dieven een eldorado, en voor wetsovertreders eveneens. Je beurs is bepalend voor je boete.

- Dus heren criminelen, sla uw slag, verhuis naar Nederland in het Roemer’s(rijk).

Voor dat u het weet veranderd ons kneuterige polderland in een communistische staat.
Hopelijk zal de nuchterheid en het verstand van ons Nederlanders zegevieren en zullen we voorkomen dat een machtswellusteling als Roemer nooit dit land zal mogen regeren. De SP gewoon blijft wie ze zijn, met of zonder de goedgespeelde ‘enge glimlach’ van Roemer.

© maydana

2 opmerkingen:

 1. Terecht stelt u dat het een kneuterig polderland is. Deze simplificatie slaat op het dorp Nederland; een stip op de wereldkaart!
  Het is ook terecht dat mensen die meer verdienen ook meer betalen, incluis boetes. Daar is niets mis mee! Nee, dan de individualisering van de individu, zoals in het vaandel staat van de VVD en soortgelijke partijen. Zelfredzaamheid voor een ieder. Leven kost nu eenmaal geld! Van regeringswege is het de heer Rutte die alles weglacht. Dát is vele malen enger dan de glimlach van Roemer! Een minister-president die de problemen weglacht!
  U is nogal naïef: politiek is synoniem aan macht. Elke partij wil macht, ook zoals de VVD die nu heeft! Mark Rutte is eveneens een machtswellusteling zoals Roemer, Pechtold, Wilders, Verhagen, Van der Staaij, Samson, Plasterk, Sap en anderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kees van der Waaghe13 maart 2012 om 09:00

  Uw reactie geplaatst op:
  "De pagina is niet gevonden"
  Jammer dat u uw naam niet noemt, democratisch heeft iedereen recht op een meni(n)g...
  -
  Precies, maar zolang u de reacties eerst moet goedkeuren is er niet echt sprake van 'democratie'. Daarnaast verwijst u steeds naar een pagina die niet bestaat. probeert u de link eens die u tweet...!

  BeantwoordenVerwijderen