Translate

31-08-12

Hij zwalkt,spreekt slecht Engels en wil Minister-president worden


Beetje jong, goedlachs en onervaren.


Gelukkig leven we nog in een democratie en mag je zeggen wat je wilt. Moest ineens aan Pim Fortuyn denken met zijn uitspraak; “ik zeg wat ik denk en doe wat ik zeg”, een zin die ik nooit vergeet. Was overigens geen aanhanger van deze toch wel bijzonder charismatische man, die spijtig genoeg werd vermoord voordat hij kon bewijzen welke goede bedoelingen hij had. Achteraf denk ik, Nederland was toen nog lang niet klaar voor zijn ideeën. We waren en zijn nog steeds te burgerlijk om een radicale omezwaai te maken, en het Haagse kippenhok de mond te snoeren.  Een man met klasse, met uitstraling, goed bespraakt. Een man die de Nederlandse politici tot wanhoop dreef.

Nu hebben we in ons politieke kleurenpalet ineens een olijke Brabander, die de ambitie heeft om Minister-president te worden. Een zwalkende, niet opgewassen tegen het Haagse geweld - oud-leraar uit Brabant - die zich al ziet staan bij een staatsman als Obama, of de meest grootse politica Merkel. Je moet er als Nederlander toch niet aan denken, we zijn al zo klein en worden als dit horrorscenario bewaarheid zou worden, het lachertje van deze Aarde .
De tot nu toe gevoerde debatten, waar Roemer het moest afleggen tegen de overige debaters, was een complete aanfluiting en kakofonie, waarbij de leugen weer eens regeerde.

Boemer-Roemertje, spreekt van een harde campagne en dat zoiets niets voor hem is. Realiseert hij zich wel, dat politiek, net als voetbal, totale oorlog is?  Als Rutte hem, zoals hij beweerd, een streek heeft geleverd, dan  moet je daar als goed politicus tegen opgewassen zijn. Adrem en bij de tijd, maar vooral goed je huiswerk hebben gedaan. Als nieuwbakken politiek leider van de toenmalige en nog steeds communistische partij, moet je van wanten weten.
Wat hij wel goed in de gaten heeft is, dat de partijen hem graag buiten de deur willen houden, en naar mijn mening terecht. Want je wilt toch geen land van arme en uitkeringstrekkers! Reken erop dat  zakenmensen zich heftig bezinnen, dit land met spoed te verlaten, als ook maar de dreiging zou bestaan dat Roemer het voor het zeggen zou hebben.

Ook de eeuwige kritiek op Rutte, is een aanfluiting. Vergeten we even voor het gemak, dat hij als jonge nieuwbakken minister-president met een erfenis werd opgezadeld van mislukte vorige kabinetten en paarse zakkenvullers en bovendien verzeilt is geraakt in de grootste crisis na de Tweede Wereldoorlog. Je zult het maar moeten trekken, als jonge Minister-president. Dan is er geen mogelijkheid meer om Sinterklaas te spelen, zoals de vorige kabinetten en wat ze hebben achtergelaten. Wel zou ik Rutte willen adviseren, zijn ongewilde leugentje over het eigen risico gewoon toe te geven, daar breekt je tong niet van af. Want waar waren in de Rutte-tijd  de nu zo gebekte tegenstanders, die nu bolstaan van kritiek?

En zo zwalkt Roemer door  het  politieke land, als slechtste debater,  aardig of niet. Het is niets, en wordt ook nooit wat. Landgenoten lees hun partijprogramma, en u zult begrijpen wat ik met zwalken bedoel. Maak een juiste keuze, voor een land in diepe crisis en gooi Nederland niet in de uitverkoop!

© Maydana

3 opmerkingen:

 1. Prachtig geschreven, een duidelijk verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja politiek is oorlog en van geweld hou ik niet. Maar die Roemer mist iets een rode neus misschien.Die hele partij is gebouwd op losers .Maar je heb weer je best gedaan en echt een mooi verhaal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo!
  Ik heb onlangs een blog aangemaakt en ik zou het leuk vinden als je even een kijkje nam.
  Het blog gaat over het studentenleven.
  http://hetlevenvaneenrechtenstudent.blogspot.nl/

  Groeten

  Thomas.

  BeantwoordenVerwijderen