Translate

29-08-10

Contant geld niet meer gewenst!

Contant betalen in winkels zal op korte termijn niet meer mogelijk zijn. De overheid neemt u volledig in de tang, en probeert op deze wijze nog meer invloed te krijgen op uw dagelijkse doen en laten. Contante betalingen raken in de verdrukking. De Minister ziet hierin veel voordelen, zoals geen gesleep meer voor winkeliers met geld, voor overvallers valt er niets meer te halen, maar het aller belangrijkste is natuurlijk dat zwart geldbezitters niet meer van hun geld af komen.


Vanaf 2014 is het niet meer mogelijk om als consument contant te betalen in de supermarkt, maar ook andere winkels. Met andere woorden contant geld verdwijnt. Blijkbaar is het voor de overheid niet genoeg dat uw dagelijkse doen en laten wordt vastgelegd op de bijna overal aanwezige camera’s, maar wil men ook precies weten wat uw boodschappen kosten, maar vooral waar u ze heeft gehaald. Vanaf 2014 is het niet meer mogelijk om als consument contant te betalen in de supermarkt, maar ook andere winkels. Betalen is straks alleen nog maar mogelijk met pin en uw mobiele telefoon. Wel is nog niet duidelijk of dit in Europees verband zal gebeuren. Natuurlijk zal De Jager gniffelen, want zijn jacht op onze zwart geld bezitters zal zeker weer vruchten afwerpen. De belasting bekijkt uw bankrekening en weet met één druk op de knop hoe uw betalingen zijn verlopen, maar vooral wat voor betalingen u hebt verricht.

Alleen vraag ik mij af hoe dat moet met onze ouderen. Zij die geen pincode kunnen onthouden, niet bekend zijn met de huidige moderne betalingsmethoden, en handje contantje hun boodschappen doen. Door deze maatregel raken zij nog meer geïsoleerd. Ze zullen hun pincode moeten afgeven aan derden voor boodschappen en hierdoor het zicht verliezen op hun geld, maar vooral de uitgaven. Het is een bekend verschijnsel dat ouderen nu al worden misbruikt, wegens onwetendheid en hun gespaarde geld verdwijnt als sneeuw voor de zon. Of ziet u een hoogbejaarde al betalen met een mobiele telefoon bij onze grootgrutters? Deze maatregel is puur en alleen, om onze privacy te schenden, zoals de overheid elke vorm van privacy schendt. Overgeleverd aan een totale machtswellust. Het argument dat onze overheid bezorgd is voor de veiligheid van klanten en personeel, kan men verwijzen naar het land der fabelen. Ze willen gewoon alles van u weten, ook dat beetje zwart geld dat u misschien heeft, zal moeten vloeien naar de staatskas. Komt u nou niet met het argument, van mij mogen ze alles weten want ik heb niets te verbergen, want en klein beetje privacy is toch niet teveel gevraagd.


© Maydana

2 opmerkingen:

 1. Het zegt zoveel over jou, dat je gedachten meteen uitgaan naar de bejaarden, die de dupe zullen zijn van deze regeling. Ik vind het mooi als ik zulke sterke rechtvaardigheidsgevoelens ontdek bij mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed verhaal,

  Systemjam. 1984 is already there... op zich heb ik niet heel veel tegen digitaal geld (ik vind die briefjes 'handzaam geld' overigens wel charme hebben). En uiteraard de ouderen, eens...

  Wat ik wel erg vind is het gevoel dat er bij mij van uitgaat. Nog meer onderdrukking door de Overheid, zij de die Mens zouden moeten bedienen.

  Als we nu gewoon al die onzinnige belasting als omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting afschaffen en vervangen door belasting op verbruik (aarde), misdaad en -mogelijk- saldo, dan is er geen zwart geld meer... easy.

  Beter is het om de overheid veel dunner te maken, en mensen het lekker weer onderling te laten regelen, zoals in Transition towns.

  Meer daarover binnenkort in Deniesa's Manifest.

  Zie evt ook het verhaal over side letters op mn lunaxme of deniesa blog (garantieregelingen = stelen van de Mens).

  Groet,
  Iwanjka

  www.lunaxme.blogspot.com
  www.deniesa.nl

  BeantwoordenVerwijderen