Translate

15-02-12

Een schone onderbroek, 100 euro, mag ik even vangen?Als ik de krant opensla en lees dat onze ouderen weer “weggesaneerd ‘ worden, doet mijn hart zeer! De groep ouderen die niet meer in staat zijn voor zich zelf te zorgen, alle hulp nodig hebben – de bekende handen aan het bed – en overgeleverd zijn aan geldgierige managers van verzorgingstehuizen. Gemiddeld houden ze 250 euro over voor zelfverzorging, waarvan al meer dan 100 euro wordt verspijkerd aan de ziektekostenverzekering. Dus 150 neurootjes over voor de kapper, pedicure en voor een wandeling buiten á 20 euro per half uur, een extra douche voor het giga bedrag van 10 euro,en zo blijft er niets meer over om je oude leven nog enigszins aangenaam te maken. De verworven rechten van deze ouderen, waar ze hard voor hebben gewerkt, wordt door deze rechtse regering gewoon opgeheven.

Terug naar de jaren vijftig, het oude besjes- en armenhuis. Alleen voor de procentueel rijken onder de ouderen is er een mogelijkheid aan de gierigheid van deze rechtse rakkers te ontsnappen. Zij huren zorg! Denkt u niet dat ik dit privilege deze ouderen dit niet gun, want ook zij hebben hard gewerkt en een beetje meer geldelijk geluk gehad, dan de ouderen die alleen AOW hebben.

We maken ons druk over een website van de PVV, terwijl we in dit land de ene website ná de andere publiceren voor huiselijk geweld, misdaad, stalking en God mag weten wat nog meer; de ene klaagsite na de andere, dus hoogste tijd voor een meldpunt voor gedupeerde ouderen, gekneveld door rechtse Haagse rakkers.

Ze geven geld uit als water aan allerlei waanzinnige projecten als Afghanistan, zinloze ontwikkelingshulp die nooit bij de betrokkenen arriveert, het geldverslindende JSF-project, steun aan allerlei landen zoals Griekenland – en wie volgt- ? Maar de ene bezuiniging na de andere vliegt ons om de oren, en vooral de ouderen zijn een nieuwe bron van inkomsten. Want oud zijn mag niet meer, je bent een last voor deze regering, en het liefst gaven ze je op de 70ste je dik verdiende AOW en tegelijkertijd de pil van Drion!

Je zou haast bang worden voor de toekomst als je ouder wordt. Je moet er toch niet aan denken, dat je wordt afgeserveerd in het oude Besjeshuis, waar het stinkt na de urine en andere onaangename geuren. Hebben onze ouderen dit nu echt verdiend, pluche-zitters?

We zijn al zover dat de ouderen hun zuur verdiende huis en andere bezittingen moeten opeten, het plaatje van de vijftigerjaren. Ze worden volgestopt met medicijnen, om de dood de bespoedigen en mochten ze in het ziekenhuis belanden, is de eerste vraag; we hoeven toch niet te reanimeren!

Geen wonder dat de ouderen iedere zin in het leven hebben verloren en intens verlangen naar de dood, als was het alleen maar om de slechte verzorging, eten, douchen en een beetje aandacht.

Want zijn de ouderen niet het kind van de rekening, en moeten zij opdraaien voor deze crisis ?

Weg met de geldverslindende managers met een jaarsalaris waar je tien verzorgingshuizen een jaar lang extra zorg kunt bieden. Laten ze hun uniform weer aantrekken en hoofdverpleegster spelen en niet de hele dag zinloos vergaderen.

Hoogste tijd voor een nieuwe klaagsite voor benadeelde ouderen: “Knelmeldpunt ouderen mishandeling door huidige regering”.


© maydana

3 opmerkingen:

  1. Ik had het niet beter kunnen verwoorden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is een van de voornaamste redenen waarom ik nooit oud in Nederland had willen worden. Ouderen met een Old Boys' Network kunnen zich nog redden (met enig respect); maar de voor rest van de 'Çhildren of Lesser Gods' is het een nagenoeg een trieste afsluiting van een (rijkelijk?) leven. Maar als familie al niet meer naar je omkijkt, hoe kunnen we het dan verwachten van vreemden?

    Groet, Evita Martina

    BeantwoordenVerwijderen