Translate

11-02-10

Brokkenpiloot ScheringaBrokkenpiloot Scheringa

Is het nu de Noord-Hollandse koppigheid of gewoon domheid, die Scheringa op de benen houdt?
“Spreidt uw geld over meerdere banken “, was zijn advies tijdens een lezing in Varsseveld. Want ik heb ervaring! Een gevallen bankier, die ná het debacle DSB in ons land lezingen houdt en welgemeende adviezen bijna gratis, nou ja gratis niet helemaal, meegeeft. Mocht u behoefde hebben aan een avond bankadviezen, kunt u deze ex-politieman en vooral ex-bankier inhuren voor een lezing, kosten 4500 euro. Kan me nog herinneren dat hij zelfs ging voor het baantje Minister van Financiën, met de mededeling dat hij Nederland voor een crisis kon behoeden. Welke beschermengelen hebben ons Nederlanders behoedt voor deze crisismanager. Blijkbaar hadden zij meer inzicht in zijn zwart geblakerde ziel, dan Nout Wellink en de andere brokkenmakers van de DSB, zoals Nijpels en Zalm. Ondanks de mooi- weer praatjes van Wellink bij de commissie De Wit, heeft hij aan geloofwaardigheid flink ingeboet. Bovendien schijnt Wellink zich bepaald niet netjes te hebben gedragen inzake IJsland, geen goede zet voor het terug krijgen van onze centen. Misschien is het vak ‘Opa ‘ spelen een betere optie. Kinderen zijn zo goedgelovig.

Toen de actie voor Haïti over mijn beeldscherm danste, zag ik tot mijn verbazing Schering in het telefoonpanel. Nu vraag ik me werkelijk af, welke debiel dit heeft bedacht om deze verkwister, te verzoeken hieraan deel te nemen. Mocht ik in de verleiding zijn gekomen, mijn giften via het panel te geven, was de aanwezigheid van Scheringa in ieder geval voor mij een teken aan de wand. Mocht u denken dat ik niets heb gegeven, ja hoor, maar gewoon overgemaakt op het bekende gironummer. Leek me veiliger! Ten slotte heeft deze turbobankier talloze mensen in financiële problemen gebracht. Afgezien van de vraag, wie hier de schuldige is, de bankier of de cliënt. Daar valt natuurlijk nog het e.a. over te discussiëren. Maar geef toe, wie leest uiteindelijk alle kleine lettertjes van een overeenkomst, ik ben al te beroerd, om een gebruiksaanwijzing te lezen. Maar ja, ik ben ook geen gedupeerde van DSB. Kan me nog herinneren, dat een kennis van mij al jaren geleden vertelde, dat de DSB bank een rommeltje was en vooral onbetrouwbaar. Misschien had hij een vooruitziende blik?

Maar wat mij bijzonder irriteert aan deze jolige ex- nepbankier, is zijn onuitputtelijke arrogantie. Zelfs na zijn faillissement, blijkt hij niet vies te zijn om weer gebakken lucht te verkopen. Maar we hebben in dit land nog meer van dit soort. Neem Rijkman-Groenink, die onze nationale trots ABN-AMRO tussen neus en lippen heeft verkwanseld, en zonder met zijn ogen te knipperen een bonus mee naar huis neemt van 30 miljoen. Want dat krijg je in dit land als je slecht presteert. Als rechter of ambtenaar wordt je overgeplaatst na een blunder, en bovendien nog bevordert.
Als wij, het klootjesvolk, dergelijke wanprestaties zouden leveren, wordt je onmiddellijk op staande voet ontslagen. Kastje leeg, bureau opruimen en oprotten! Van een bonus voor slecht werk is geen sprake. Misschien een simpel ww-tje?
Goed, Scheringa is nog steeds in beeld, alleen van zijn maatje van Goor hoor je weinig. Die zal zijn spaarbankboekje wel hebben aangevuld en zijn hypotheek, als hij die überhaupt heeft, is vast ondergebracht bij een andere betrouwbare bank. Hoewel, hebben we die nog in dit polderland, betrouwbare banken? Maar ex-bankiertje Scheringa geeft lezingen over, hoe bedonder ik mijn cliënten, en blijkbaar zijn er nog genoeg zakkenvullers die graag de kneepjes van het vak willen leren. Misschien toch rijp voor onze vaderlandse politiek?

© Maydana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten