Translate

19-02-10

Hij zal toch niet ineens voor de deur staan!Na een roerig jaar in de Koninklijke gangen, was H.M. toe aan een welverdiende vakantie in Lech. Ware het niet dat ons kabinet rollebollend en ruziënd over elkaar heen vallen over de kwestie Uruzgan.

Misschien denkt H.M. wel bij het uitgebreide ontbijt, terwijl de sneeuwvlokken langzaam neerdalen, het zal toch niet waar zijn dat J.P weer vroegtijdig voor mijn paleisdeur staat, met de mededeling; H.M. ik bied u hierbij mijn ontslag aan.
Dat zou dan de vierde keer zijn dat J.P. aan haar deur staat, met een niet afgemaakte regeringsperiode. Want het staat op scherp in Den Haag en wellicht zal H.M. denken, niet weer J.P. aan mijn deur.
Maar in het landsbelang zal onze Majesteit haar lange latten in het schuurtje zetten van hotel Post en enigszins geïrriteerd vertrekken naar Den Haag.
Hé, vervelend dat gekissebis om een blauwe brief van de Navo, die wel of niet gelezen c.q. getekend, Maxime Verhagen in geen velden of wegen te bekennen, en Bos die zijn poot stijf houdt met in de achterhoede Hamertje Tik.
Stiekem zou ik als gedachtelezer willen deelnemen in het koninklijke hoofd van onze Majesteit. Want H.M. heeft volgens insiders niet zo veel op met J.P., die toch zo graag aardig gevonden wil worden. Nee, haar voorkeur ging vroeger uit naar Lubbers, waar ze gezellig mee kon keuvelen. J.P, valt in de categorie van Agt, die bepaald ook niet op al haar sympathie kon rekenen.

Nee, echt blij zal ze niet zijn! Dat gezeur over wel of niet vertrekken uit Uruzgan, dat haar geliefde vakantie misschien zal onderbreken. Ze zal intens genieten van de dwarrelende sneeuw en het afdalen van de piste, geflankeerd door haar bodygards.
Nee, ze zal er bepaald niet vrolijk van worden, om de ontstane situatie in Den Haag.
Maar het is nog niet zover! H.M. kan hopelijk dit weekend nog genieten van haar vakantie e misschien moet het regeringsvliegtuig a.s. maandag de lucht in richting Nederland.

© Maydana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten