Translate

16-02-10


Paradijselijk optrekje voor rijken, Dallas in de Bilt.

In de Bilt verrijst binnenkort de eerste afgesloten woonwijk voor rijken. Ze trekken zich terug op een “eiland “. Afgesloten wen wellicht bewaakt voor de grote boze wereld. Zijn ze bang geworden, vragen critici zich af! De tweedeling in ons land is begonnen. Hoewel die natuurlijk stiekem al lang aan de gang was, wordt nu overduidelijk dat rijke Nederlanders zich kunnen afzonderen van het gewone volk. De Bilt neemt het initiatief met dit project, wie volgt?

Waar ooit de luxe autodealer Hessing zijn schitterende bolides verkocht, zullen straks rijke Nederlanders zich vestigen in prachtige huizen. Omringd door misschien een hoge muur of hekken, met extra bewaking en overal camera’s. Zich veilig voelend voor inbrekers, en andere duistere figuren. Want wie niet rijk is heeft er niets te zoeken.

Rijken onder elkaar. Een soort van gettovorming. En mocht u denken dat hier geen belangstelling voor zou zijn, mis! Het loopt storm voor Park Bloeyendael. Klinkt ook echt chic! Vlak bij de A27/28 wordt dit rijkeneiland gecreëerd. Hopelijk hebben ze niet al teveel last van het verkeerslawaai, ondanks dat het straks een soort van grachtgordel wordt, waar appartementen en luxe villas zullen staan. Ondanks de waterpartij rondom, zal de overlast van geluid nauwelijks afnemen Een afspiegeling van klein Dallas in ons polderland.

Was niet het Gooi en omstreken gereserveerd voor onze rijken? De Rich community, zullen we maar zeggen, verplaatst zich naar De Bilt.

Gezien we dringend woningen nodig hebben voor starters, lijkt dit project enigszins overbodig. Maar de grond is nog steeds van Hessing, dus hij zal wel bepalen wat er mee gebeurd. Hessing kan zijn luxe nog steeds niet vergeten, en als het geen dure bolides zijn, dan maar extravagante huizen voor rijk Nederland. Tenslotte moet je de dag beginnen met een glas champagne. Laat de gedachten niet bij u opkomen, dat ik jaloers zou zijn, want ik woon geweldig, maar moet er niet aan denken in een community van rijken te moeten wonen. De verveling zou toeslaan en ik zou me doodongelukkig voelen. Ik hou niet van dit soort afzonderringsgedrag en zaols mijn vader altijd zei; doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!©Maydana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten