Translate

13-01-09

Diva la keyl


Haar sporen als journaliste heeft ze verdiend. Als buitenland verslaggever was ze buitengewoon. Ze werkte twaalf jaar voor het actualiteitenprogramma Hier en Nu bij de NCRV, daarna schitterde ze in AVRO's Servicessalon , waarna ze overstapte naar de commerciële televisiezender RTL 4 en presenteerde de alom bekende Vijf Uur Show. Na vijf jaar stopte ze, en begon ze aan de populaire dagelijkse talkshow, genaamd Catherine. Echter wegens gebrek aan sponsoren van het programma sneuvelde dit.
Na deze commerciële uitstap keerde La Keyl terug naar de publieke omroep. In 2002 maakte zij voor de EO een serie genaamd, Catherine op zoek naar God, de niet-gelovige Catherine in gesprek met bekende christenen over het geloof in God. Daarna maakte ze voor de TROS nog een aantal documentaires over verschillende onderwerpen. In 2005 werd Catherine het gezicht van de nieuwe seniorenomroep en het programma Max&Catharine. Deze talkshow trok al vanaf het begin een half miljoen kijkers en het was een gat in de markt. Catherine dacht dat dit haar laatste show zou zijn, en één jaar later besloot ze te stoppen en tijdelijk nam Martine van Os dit programma over.
Maar in 2007 was La Keyl weer terug bij omroep Max. Enkele maanden later werd bekend dat Catherine definitief zou stoppen en werd het Loretta Schrijvers die haar opvolgde. Want zoals dat gaat in dit leven, zijn het sterke benen die de weelde kunnen dragen.
Catherine zat niet stil, er verscheen een eigen Glossyblad. Met veel ophef werd dit gelanceerd en Catherine liet geen mogelijkheid onbenut dit te promoten, waarbij de eerste oplage binnen één dag al was uitverkocht. Een nieuw project was geboren. La Keyl is een perfectionist en laat geen mogelijkheid voorbij gaan de totale regie te behouden. Waar la Keyl zich vertoont, trillen alle vestingen en ze heeft bewust gekozen voor de titel 'bemoeial '. Vele medewerkers sloeg de schrik om het hart als La Keyl zich vertoonde. Zo ging het ook met het Glossyblad 'Catherine' en ze lag regelmatig overhoop met haar zakenpartner en uitgeefster. Eén jaar na het verschijnen hiervan, bleek de Glossy niet rendabel. Catherine in de steigers met als gevolg een conflict. Alle medewerkers inclusief La Keyl werd verteld; wij stoppen!
Nu heb ik een paar maal met Catherine gewerkt, zowel in de Vijf Uur Show, als Max&Catherine en ik moet zeggen La Keyl is altijd nadrukkelijk aanwezig en laat geen moment verloren gaan zich te bemoeien met eigenlijk. alles! Haar trillingen zijn tot op de stagevloer te voelen. Aan de andere kant is het zo, vangt men deze trillingen goed op blijkt La Keyl een zeer bijzondere een aardige meid te zijn, en haar Diva gedrag niets meer dan een schild en haar drang naar erkenning.
Haar aanwezigheid in het programma van Knevel&van den Brink is een schoolvoorbeeld, hoe La Keyl te allen tijde bezig is de regie in eigen handen te hebben. Een over-don perfectionisme wat haar bij medewerkers bepaald niet geliefd maakt. Zo zal het ook zijn gegaan met haar Glossy en zullen de spanningen tussen zakenpartner en Catherine behoorlijk zijn opgelopen, met als resultaat dat haar 'kindje Catherine ' zonder haar medeweten is verschenen in de schappen. Dat heeft haar behoorlijk aangegrepen en volgens eigen zeggen sloop dit haar. Begrijpelijk als iets uit je handen wordt genomen. Toch blijft ze een goede journaliste, een vakvrouw met de titel Diva La Keyl, zowel voor sympathisanten, als tegenstanders. Gezien haar creatieve brein, verzint La Keyl wel weer iets nieuws voor de verandering.
© Maydana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten