Translate

08-01-09

Ná Sonja Bakkeren gaan we Terpstra’en!


Ons dikkertje is niet meer! De gezellige sporttante met een gezicht als een volle maan, een lichaam als een sumoworstelaar, haar brede glimlach, maar vooral haar spontaniteit en verve waarmee ze sport onder de mensen bracht. Haar knieën konden de zware last niet meer dragen, dus was afvallen de enige remedie. Erica vond haar eigen gewicht niet echt een probleem, dik zijn was haar handelsmerk geworden.
Liefst 48 kg viel onze voormalige zwemster af in een half jaar. Erica besloot haar ervaringen op papier te zetten in navolging van Sonja Bakker, en zie daar het is een bestseller geworden.
Tegen alle verwachtingen in vliegt haar dieetboek de winkel uit en stond haar afvalboek in de top vijf van best verkochte boeken. Het werd voornamelijk een kerstcadeau voor de dikkertjes onder ons, want zoals het ons Nederlanders betaamd, hebben wij weer de beste voornemens voor 2009, waaronder afvallen. En dat mag ook wel, want overgewicht is een groot probleem en Erica had hier behoorlijk last van, zoals veel landgenoten.
48 kg in een half jaar is wel erg veel, en het is niet aan te raden dit op eigen houtje te doen, begeleiding is absoluut noodzakelijk.
Eerlijk gezegd, als ik haar nu zie rijst bij mij de vraag waar ze het overgebleven vel heeft gelaten. Maar daar zal ik wel nooit antwoord op krijgen.

© Maydana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten