Translate

14-05-10

Mishandeling door crisis

Dat de bomen niet meer in de hemel groeien, wisten we allang. Er gaat geen dag voorbij of we worden geconfronteerd met het jaren dertig syndroom. Armoede pur sang!
Nog geen half jaar geleden hoorde ik onze Ministerpresident roepen, mensen maak u geen zorgen, we krijgen hier geen Amerikaanse toestanden, een stabiel Nederland. Ook Wouter Bos deed ons geloven dat zwaar economisch weer Nederland niet zou treffen. Door zijn leugentjes werd deze man ook nog eens gekozen tot ‘Politicus van het Jaar’.

Naar mate de tijd vorderde blijkt echter dat al deze uitspraken gebakken lucht zijn om onze nachtrust niet in gevaar te brengen, ons te laten geloven in het sprookje met onder de naam ‘Haagse vertellingen’
Maar als dagbladen koppen met ‘Mishandelingen tengevolge van recessie ‘ is dit een treurige conclusie. Zeker kinderen en ouderen zullen het slachtoffer worden van de frustraties door financiële zorgen en problemen.
Dat kinderen zullen worden mishandeld door ouders/verzorgers is een triest vooruitzicht. Want mishandeling komt bij werkloze ouders vijfmaal zoveel voor, als ouders die een baan hebben. Dat zal in deze tijd van stijgende werkloosheid van 8% tot chaotische toestanden leiden.

Maar ook onze ouderen, die nog in het bezit zijn van een paar spaarcentjes zullen de dupe worden van mishandeling door kinderen of familie.
Weinige van ons zullen onderkennen welke dramatische gevolgen de geldverspilling van de afgelopen jaren zal hebben, door een verkeerd beleid.

De tijd dat de politiek tegen ons kan zeggen; Slaap maar rustig, wij waken over u, is al lang, heel, lang verleden tijd. Dit land wankelt aan de rand van de afgrond en wij allen zullen de dupe worden van het gevoerde wanbeleid.
Het roepen van we zijn crisismoe, zal niet helpen, de feiten liggen er en u zult allemaal een crisismaaltijd voorgeschoteld krijgen.

Maar een ding, laat uw kinderen of ouderen niet de dupe worden van uw frustraties in dit economische dal van verderf, maar erken dat alleen een ander stemgedrag u verder zal helpen. Echte volkvertegenwoordigers, die de naam waardig zijn, maar vooral weten wat het woord betekent.

© Maydana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten