Translate

03-06-2010

Burn-out

Is burn-out, een fenomeen van deze tijd? Een moeilijke stelling en wie is hier uiteindelijk verantwoordelijk voor? In veel bedrijven is de werkdruk dermate hoog en wordt er zoveel verlangd van een werknemer dat een burn-out nauwelijks meer te vermijden is. Maar of de werkgever dan een dergelijk hoog bedrag dient te betalen vraag ik me af. Hier wordt weer een precedent geschapen die zijn weerga niet kent.


Vroeger werden werknemers afgeserveerd naar de toenmalige WAO door werkgevers, nu gaat de werkgever de burn-outs betalen? Het is een beetje dubbel en krom. Ik ben van mening dat een werknemer waarvan teveel wordt verwacht eerder aan de bel dient te trekken en een goede begeleiding van groot belang kan zijn een totale burn-out te voorkomen. Een burn-out betekent vaak in de praktijk dat de werknemer nauwelijks tot niet meer in staat is zijn werkzaamheden te hervatten.

De vraag die hier rijst, wie gaat dan de kosten voor levensonderhoud betalen, de werkgever of het UWV?. Burn-out is een teken van deze tijd. Druk, druk druk, nauwelijks tijd voor enige ontspanning, al helemaal geen tijd voor sociale contacten, overvolle agenda, zowel zakelijk als prive en ons mobieltje werkt daar driftig aan mee. We moeten ten alle tijde bereikbaar zijn voor iedereen,  en nauwelijks eeen moment van rust. Dan ligt een burn-out makkelijk op de loer! Maar of alleen de werkgever hiervoor verantwoordelijk is, vraag ik me af.

Ook prive nemen we teveel hooi op ons vork. Daarvan zijn voorbeelden genoeg. We moeten teveel en willen teveel en daarbij dienen we ook nog te werken. Wat te denken van alle agressie die om ons heen heerst, je zou er spontaan al een burn-out van krijgen. En...wie gaat dat betalen? De veroorzaker? Een nieuw middel om je privékas te spekken en vooral de geldlade van advocaten. Tenslotte kun je nu een ieder aanklagen wegens het veroorzaken van een burn-out met het geschapen precedent. Wie gaat dit controleren en wie stelt paal en perk hieraan?

©maydana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten