Translate

04-06-10

Iedereen een eigen Glossy

Afgelopen week ben ik in verschillende boekhandels geweest voor wat nieuw leesvoer. In dit geval tijdschriften die wel of niet met mijn werk te maken hebben. Altijd een lucratieve bezigheid, waarbij ik de tijd vergeet en soms bladen al gelezen heb die ik eigenlijk had willen kopen. Maar goed, je kijkt en kijkt en ineens valt je oog op de afdeling Glossy. Nu weet ik dat LINDA al 5 jaar bestaat, heb er nog nooit één gelezen overigens, maar op dit super dikke exemplaar viel mijn oog met een prijskaartje van € 6,75, even reken, dat is in oude Nederlandse valuta fl. 14,88. Niet mis voor een paar, misschien leuke artikelen en voornamelijk veel advertenties. LINDA is er mee begonnen en voor dat we het wisten begonnen andere BN-ers hetzelfde glossy gevoel te krijgen en de schappen van de boekhandels werden gevuld met allerlei Glossy nummers.

Het enige leuke in Glossyland was de actie van Youp van ’t Hek Eenmalig met een hoop bombarie erom heen, omdat Youp nooit de neiging kan onderdrukken te provoceren. En..het is hem gelukt, de oplage was in één dag uitverkocht. En Youp’s Glossy was de Glossy der Glossy’s.

Toen volgde Catherine, haar Glossy moest en zou de Nederlandse markt veroveren en vooral beter worden dan LINDA. Catherine gaf haar dagelijkse show Max& Catherine op voor een nieuwe uitdaging, een Glossy, uiteraard met haar naam. Maar zoals dat soms gaat, Catherine kregen problemen met haar uitgever en afgelopen april werd haar Glossy ten graven gedragen.
Dan hebben we nog Jan Smit, Matthijs van Nieuwkerk en natuurlijk niet te vergeten onze botox lady Marijke van Helwegen en natuurlijk Sonja Bakker. Blijkbaar voelt iedere BN-er zich geroepen een Glossy uit te geven en te denken dat de gemiddelde Nederlander geïnteresseerd is in hun blad. Niet bijster origineel! Oh ja, bijna vergeten de Gerda, op kosten van de belastingbetaler. Oeps!

Vergeet ik nog bijna te vermelden dat er ook een Glossy is voor Trotse Moeders. Alsof je als nieuwbakken of belegen moeder uitleg moet geven in een Glossy hoe trots je op je kind of kinderen bent.

Het is een oerwoud van Glossy’s, voor prijzen waar een gezin met twee kinderen één dag van kunnen eten.

Op mijn strooptocht in de boekhandel naar leesvoer zag ik ineens een nieuwe Glossy, en wel van onze zuiderbuur en seksuoloog, eens Miss België GOEDELE.

Waar het over gaat dit nieuwe blad, geen idee! Veel zin om het door te kijken ontbrak, maar ik vermoed dat seks een grote rol zal spelen en vooral de penis. Want haar penisboek heeft bepaald geen grote verkoopcijfers laten zien en inmiddels te koop bij het de goedkope boekhandel voor een klein prijsje.

Nu is het mij duidelijk dat iedere BN-er graag met zijn hoofd in de schappen van de boekhandel en supermarkt wil liggen, maar overdrijven is ook en vak!

En de prijs per exemplaar is omgerekend in Nederlandse guldens een godsvermogen. Het woord Glossy is hier dus helemaal op zijn plaats.

Eerlijk gezegd word ik er Glossy van en overweeg toch ook maar een Glossy te produceren onder de naam, Allemaal gebakken glossylucht.


© Maydana

2 opmerkingen:

 1. Egotripperij. Maar eerlijk gezegd lijkt het me wel leuk om een tijdschrift te hebben. Het hoeft niet perse een glossy te zijn, maar dat wat ik nu doe, in een tijdschrift verpakt. Een paar gedichten, een moordverhaal, een egodocument van een lezer(res), recepten, dagmenu's. Kortom een normaal tijdschrift. hihi.

  Fijn weekend,
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Maydana en Elisabeth,
  Je eigen glossy of tijdschrift kun je gemakkelijk maken via Jilster.
  Kennen jullie die site al?
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen