Translate

14-04-2010

Alcohol maakt meer kapot, dan je lief is!


Alcohol maakt veel kapot…

Schrikbarende cijfers wat betreft drankmisbruik bij jongeren. Comazuipen noemt men dat. Ziekenhuizen zijn er druk mee om jonge kinderen die zich hebben ‘klemgezopen ‘ weer tot bewustzijn te brengen. Het aantal opnamen stijgt met meer dan 13%.
Artsen maken zich ernstige zorgen over het toenemende aantal , dat overmatig drank gebruikt en hierdoor in coma raken, afgezien van alle gevolgen die overmatig drankgebruik met zich mee brengt.

Jongens en meisjes doen niet voor elkaar onder, er zijn zelfs uitschieters van 5.5.Promille met dodelijk gevolg. De kinderen, want zo mag je ze wel noemen zijn gemiddeld 15 jaar, de jongste 11 jaar. Veel van deze kinderen wonen nog bij hun ouders en je vraagt je af of deze ouders niet aanwezig zijn bij het indrinken, of ze zijn ziende blind en laten dit soort van zuipfestijnen aan hun aandacht ontsnappen. Blijkbaar begint het met indrinken thuis en wordt de tocht voortgezet naar de kroeg om verder alcohol te nuttigen met als eindstation het ziekenhuis. Tien glazen is het minste, want het kan oplopen tot 20 of meer.

De aloude spot ‘Drank maakt meer kapot, dan je lief is ‘ is nog steeds van toepassing.
Het is onduidelijk waarom caissières bij supermarkten een ‘lazeroog ‘ moeten hebben om te kunnen inschatten welke leeftijd de koper van alcohol heeft, blijkbaar telt dit niet voor de kroegbaas die vrijgevig alcohol schenkt aan de aanwezige kinderen.
Is dit pure stoer doenderij of geeft dit aan dat deze jonge groep behoorlijk aandacht te kort komt door de ouderlijke macht?
Blijkbaar hebben ouders teveel aandacht voor zich zelf, om hun kinderen te wijzen op de gevolgen van overmatig drankgebruik. Zoals een drankverslaving en een geperforeerde lever. Afgezien van alle andere organen en hersenen die behoorlijk nat worden van overmatig drankgebruik.
Misschien nuttig deze jongeren eens een tijdje stage te laten lopen in een revalidatiecentrum van slachtoffers, die door alcoholgebruikers zijn aangereden of een dagje bermtoerisme om te laten zien hoeveel jongeren door overmatig alcoholgebruik de dood hebben gevonden langs de weg. Daarvan zijn teveel stille getuigen.


© Maydana

2 opmerkingen: